Dubbele rijrichting in Rozendaal

Het stadsbestuur heeft beslist om dubbelrichting in te voeren in Rozendaal tussen Gansakker en Heidebloemstraat. Tussen Nieuwsstraat en Gansakker was al verkeer in twee rijrichtingen mogelijk. De maatregel is bedoeld voor lokaal verkeer en gaat in vanaf 19 mei 2014.

meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Stadhuis gesloten op 15 en 16 mei

Het stadhuis zal naar aanleiding van de feestdag van de Heilige Dimpna gesloten zijn op donderdag 15 mei en vrijdag 16 mei. Ook op andere diensten kan je die dagen niet terecht: stedelijk archief, Sociaal Huis, jeugddienst De Bogaard en JAC. Toerisme Geel is op 15 mei geopend van 10u tot 14u en op vrijdag, zaterdag en zondag volgens de normale openingsuren. De bib en de balie van cc de Werft zijn enkel gesloten op 15 mei. Het zwembad en Gasthuismuseum zijn open volgens de normale openingsuren.

meer info: onthaal, 014 56 60 00, www.geel.be

Zomerzoektocht per fiets

Nog tot 14 september kan je dankzij Toerisme Geel weer op zoek naar zestig foto’s. De fotozoektocht leidt je op je fiets naar Winkelomheide. De brochure die bij de zoektocht hoort kost 5 euro. Breng je het ingevulde antwoordenblad terug binnen dan ding je mee naar de hoofdprijs van 200 euro. De totale prijzenpot bedraagt maar liefst 500 euro.

meer info: Toerisme Geel, 014 56 63 80, toerisme@geel.be

Opendeurdag Proefbedrijf Pluimveehouderij

Wist je dat we per jaar 180 eieren eten? De meeste eieren zijn verwerkt in brood, mayonaise, spaghetti en andere etenswaren. Waar komen al die eieren vandaan? Wat weten we van de kippen die ze leggen? En wat weten we van de kip die we bij de slager kopen? Kom op zondag 11 mei meer te weten tijdens de opendeurdag van het provinciaal Proefbedrijf Pluimveehouderij aan Poiel. Maak tussen 13u en 18u een wandeling door de ultramoderne stallen en ontdek samen met je kinderen het verhaal achter ‘de kip en het ei’.

meer info: www.provincieantwerpen.be/ondernemen/land-_en_tuinbouw/

Geel is middagstad tijdens 1000km van Kom op tegen Kanker

Op vrijdag 30 mei – dat is tijdens het verlengde Hemelvaartweekend – doet de fietskaravaan van ‘De 1000 km van Kom op tegen Kanker’ rond 12u zijn intrede op de Markt. Geel is die dag middagstad. Dat wil zeggen dat het de eindbestemming is van de voormiddagetappe, en de startlocatie van de namiddagetappe. Landen, Evergem en Waregem zijn middagstad op de andere dagen.

De vier middagsteden zijn de uitdaging aangegaan om de renners ’s middags te verwelkomen met de langste erehaag. Het stadsbestuur roept de Gelenaars dan ook op massaal af te zakken naar de Markt. En daarbij een geel kledingstuk te dragen. Streefdoel is om met een gele, uitbundige en levendige waaier van zo’n drieduizend deelnemers de honderden renners een warm hart toe te juichen. Er is animatie voorzien en iedere deelnemer krijgt een leuk gadget.

meer info: cultuurdienst, 014 56 66 85 of cultuurdienst@geel.be.

Verkiezingen op 25 mei

Op zondag 25 mei 2014 trekken we met z'n allen naar de stembus. Dan vinden de Federale, Vlaamse en Europese verkiezingen plaats. Bij veel mensen roept zo'n stembusgang toch heel wat vragen op. De dienst burgerzaken wil je via www.geel.be al heel wat praktische informatie meegeven. Je vindt er ook enkele formulieren terug die je thuis kan afprinten en invullen. Ook op de website www.verkiezingen.fgov.be vind je heel wat informatie over de praktische aspecten van de verkiezingen. Vind je niet wat je zoekt, aarzel dan niet om contact op te nemen per mail of telefoon.

Wil je graag oefenen hoe je een geldige stem uitbrengt op 25 mei? In stadhuis, bib en dienstencentrum Luysterbos kan je tijdens de openingsuren komen proefstemmen eventueel met begeleiding van een medewerker.

meer info: dienst burgerzaken, 014 56 61 80, burgerzaken@geel.be

Open Dag OPZ

Zondag 18 mei 2014 van 10 tot 18u zet het OPZ de deuren open. Bezoek de gerenoveerde gebouwen, het bezoekerscentrum en nieuw technisch-logistiek centrum. Maak kennis met arbeidszorg, dagkliniek, dagactiviteitencentra. Er worden geleide rondleidingen voorzien, je kan tentoonstellingen bezoeken, een pintje drinken op het terras en voor de kleinsten is er een springkasteel. Ingang via Pas 224 of 200 of Stelenseweg 15. Toegang is gratis.

meer info: OPZ Geel, 014 57 91 98, www.opzgeel.be

Volkstuintjes

Geel heeft sinds kort een perceel met volkstuintjes. Het stuk grond van 60 are tussen de velden in Brukel biedt plaats aan 31 tuintjes, elk voorzien van een bergplaats.

In een volkstuin krijgen gezinnen zonder eigen tuin de ruimte om zelf bloemen, groenten en fruit te kweken. Volkstuinen zijn bovendien een ontmoetingsplaats voor verschillende generaties en culturen. Een volkstuin is een particuliere tuin die niet bij de eigen woning ligt.

Het stadsbestuur heeft zelf geen geschikte eigendommen. Daarom sloot het stadsbestuur een gebruiksovereenkomst met IOK af over een perceel in het binnengebied achter het nieuwe veiligheidshuis. Dat biedt nu plaats aan 31 tuintjes.

Op die manier wil de stad gezinnen zonder tuin of met een kleine tuin de kans geven om een stuk grond te bewerken en daar ook de vruchten van te plukken. Omdat het stadsbestuur ook graag patiënten van het OPZ en het dagcentrum in het project betrekt, zijn twee perceeltjes voorbehouden voor het OPZ en Sociaal Huis.

Momenteel zijn alle perceeltjes ingenomen. Heb je zelf ook interesse om een tuintje te pachten, dan kan je je inschrijven op een wachtlijst via Volkstuinen Lobelia, 014 59 06 69 of nelly.matheve@telenet.be.

meer info: infocel technische diensten, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be